Etiquetes

1/12/2017

Crema catalana


                                    Crema Catalana

Resultat d'imatges de crema catalana

La crema Catalana es una postre tradicional Català que es menja durant tot l'any però especialment el dia del pare, el 19 de març.


Dificultat..............................Mitjana
Temps de preparació........30 minuts.


Ingredients:

---1 litre de llet.
---6 rovells d'ou.
---200 grams de sucre.
---pela de llimona.
---Canyella ( en podeu posar mes o menys o depèn de com us agradi)
---40 grams de farina de blat de moro.


Elaboració:



Poseu a bullir només una 3/4 part de la llet en un cassó.




Afegiu la pela de llimona a la llet i també la canyella i quan ja bulli ho traiem del foc.



Resultat d'imatges de sis rovells en un bol










Poseu sis rovells en un ou i barregeu-los.


Ara afegiu en els rovells la llet que no heu escalfat.


Després afegim el sucre i ho barregem.

Resultat d'imatges de mido farina

Seguidament afegim dos cullerades de midó i ho barregem bé tot.


Després com que la llet ja és calenta retirem la pela de llimona i la canyella.










Després agafem la barreja dels rovells el sucre i el midó i ho avoquem en un colador de manera que caurà a sobre de la llet calenta i si hi ha alguna closca d'ou o grumoll es quedarà al colador i la crema quedarà molt fina.



Quan tot estigui a l'olla de la llet ho tornem a posar tot a escalfar a foc lent i anem remenant tota l'estona amb una cullera de fusta per evitar que la barreja no es cremi. Uns minuts després la crema ja es començarà a fer més espessa així que ja ho podrem abocar en una cassola.


Després és important que ho tapem bé amb paper de film.


Després ja toca cremar-les per sobre, es important fer-ho uns cinc minuts abans de servir.


Tirem una capa fina de sucre per sobre.

Resultat d'imatges de pala electrica cocina crema catalana









I llavors quan ja hem escalfat la pala en un fogó la col·loquem a sobre de la crema i pressionem molt poc durant pocs segons i finalment ja tenim una Crema Catalana deliciosa a punt per menjar!!!




Fonts:
http://www.lacuinadesempre.cat/2013/03/crema-catalana-de-sant-josep_5.html
http://www.spain-recipes.com/crema-catalana.html
https://www.google.es/search?q=pala+electrica+cocina&safe
http://www.cuina.cat/ca/crema-catalana.php









2 comentaris: